Opvallen met unieke visitekaartjes

Een voor de hand liggende manier om op te vallen bij zakenpartners en prospects is door gebruik te maken van unieke visitekaartjes. Elk bedrijf maakt gebruik van visitekaartjes, dat is niet zo bijzonder. Toch kan je wel opvallen door je visitekaartjes net anders te ontwerpen dan dat de norm is. Dat kan op verschillende manieren.

Verschillende formaten drukken

De meeste visitekaartjes hebben een standaard formaat. Een makkelijke manier om op te vallen is om je visitekaartjes in plaats van liggend, staand te ontwerpen. Het kaartje moet dan staand gehouden worden om het te lezen in plaats van liggend. Het design zal dan ook anders eruit komen te zien dan normaal, zonder dat je werkelijk een ander formaat papier gebruikt. Nog een exclusief idee is om een klapkaart te laten drukken. Visitekaartjes drukken als klapkaart ziet er chique uit en doordat het niet vaak voorkomt valt het kaartje zo erg op. Ook klapkaarten kan je staand of liggend laten drukken.

Papiersoort kiezen, lamineren, rillen en meer

Met papier kan je veel doen en dat betekend dat je daarmee veel opties hebt om je visitekaartje uniek te maken. De dikte van het papier kan je bepalen. Je kan visitekaartjes lamineren glans of een mat laagje. Je kan het perforeren, gaten erin boren en voorzien van rillen. De creativiteit die in een visitekaartje gestopt kan worden is werkelijk oneindig.

QR Code op de achterkant van het kaartje

Nog een leuk idee wat nog vrijwel niet gebruikt wordt op visitekaartjes is een QR code naar een vCard download. Een vCard is het standaard formaat voor een elektronische visitekaartje. Door op de achterkant van het kaartje een QR afbeelding te plaatsen kunnen de ontvangers van het kaartje al je contactgegevens downloaden door de QR code te scannen op de mobiel en zo het vCard bestand te downloaden. Eenmaal gedownload kan het geïmporteerd worden het adresboekje in de telefoon. Dit is zeer gebruiksvriendelijk aangezien je contact niet al de informatie op het visitekaartje hoeft over te typen.