Een franchisenemer zoeken

Als je een bedrijf hebt en er voor hebt gekozen om een franchise concept op te starten ben je er natuurlijk nog lang niet. Je zult veel stappen moeten doorlopen voordat je überhaupt een extra vestiging kunt openen als franchisegever. Je zult ook een franchisenemer moeten werven en misschien wil je er wel meer dan één werven.

Voor het werven van franchisenemers zul je diverse dingen moeten doen. Mensen zullen in veel gevallen niet zo maar naar jou toekomen. Er zijn hiervoor diverse websites waar je een franchisenemer kunt vinden. Je geeft aan welke eisen je stelt, wat er nodig is om als franchisenemer te starten, in welke regio je eventueel een franchisenemer zoekt enz. Het zijn eisen die je natuurlijk allemaal zelf kunt bepalen en waarbij je het liefst natuurlijk zo kritisch mogelijk kijkt naar mensen die franchisenemer willen worden.

Franchise testen

Je wilt voordat je een franchisenemer gaat zoeken natuurlijk wel de zekerheid hebben dat jouw concept echt werkt. Zekerheid en garanties heb je niet, maar je kunt in ieder geval proberen om zoveel mogelijk risico’s uit te sluiten wat natuurlijk erg fijn is. Dit kun je doen door jouw franchise concept te testen. Men raadt over het algemeen aan om eerst een pilot vestiging op te zetten. Tijdens een bepaalde periode kun je testen of jouw franchise concept echt zo veel potentie heeft als je zelf denkt. Je kunt eventueel ook de franchisenemer hier een tijdje laten ondernemen, zodat je kunt kijkt of de franchisenemer het in de vingers heeft.

Bekende franchise formules in Nederland

In Nederland zijn er uiteraard vele formules erg populair. Denk aan onder andere McDonalds, Burgerking, Bakker Bart de verschillende supermarkten, maar ook filialen, restaurants, sportscholen, bioscopen en nog veel meer. Tegenwoordig zie je dat franchises steeds populairder zijn en er continue weer nieuwe succesvolle concepten opduiken in zowel Nederland als in het buitenland.